Τι λέει το αγαπημένο σου έργο τέχνης για σένα

Ναι, αυτό είναι ένα από εκείνα τα τεστ που δεν έχουν καμία επιστημονική απόδειξη για να αποδείξουν τις υποθέσεις τους, αλλά βασίζεται περισσότερο ή λιγότερο  στους φίλους και την οικογένειά του συγγραφέα. Και όμως, θα το διαβάσεις και θα βρείς ότι είναι στην πραγματικότητα κάπως αλήθεια για το ποιος στ’ αλήθεια είσαι!

 

Gustav Klimt – Το Φιλί

Gustav_Klimt_The_Kiss

Είσαι απελπιστικά ρομαντικός και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις. Ζήστε το όνειρο, ερωτεύσου και κάνε ρομαντικά πράγματα. Σου αρέσει να ταξιδεύεις και να επισκέπτεσαι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ πιθανώς εργάζεσαι 9-5 και ζείς σε μια πόλη που κανείς δεν έχει ακούσει ποτέ του.

 

Salvador Dali – Η επιμονή της μνήμης

Salvador Dali The Persistence of Memory
Ένας σαρκαστικός μηδενιστής που απολαμβάνει τη μοναξιά, την καλή μουσική και την ευρωπαϊκές τηλεοπτικές εκπομπές. Το σπίτι σου είναι γεμάτο βιβλία που συλλέγεις αλλά σπάνια διαβάζεις μιας που πιστεύεις ότι γνωρίζεις ήδη για το τι πρόκειται. Πιθανότητα έχεις δική σου σελίδα στο Facebook και παίζεις ένα ή και δυο μουσικά όργανα.

 

Andy Warhol – “32 Campbell’s Soup Cans”

Andy Warhol 32 Campbell’s Soup Cans
Τα ρετρό έπιπλα και τα πολύχρωμα ρούχα σου δείχνουν ότι είσαι παιδί των 60ς. Διακοσμείς τους τοίχους σου με σχισμένες σελίδες περιοδικών και φωτογραφίες που σημαίνουν κάτι για σένα. Η φωτογραφία εξωφύλλου σου στο Facebook  είναι μια σπάνια φωτογραφία των Beatles και το status της σχέσης σου είναι πάντα “περίπλοκο”.

 

Vincent van Gogh – Η έναστρη Νύχτα

Vincent van Gogh – “Starry Night”
Είσαι άνθρωπος που απολαμβάνει μεγάλες βόλτες στην πόλη, καθαρίζοντας το μυαλό σας και ψάχνοντας για γαλήνη. Νομίζεις ότι θα βρεις τον έρωτα της ζωής σου κάπου στο δρόμο, και πιθανότατα να τον βρεις. Σου αρέσει να διαβάζεις και να πηγαίνεις σε μουσεία και παρόλο που ο Βαν Γκογκ είναι ο αγαπημένο σας καλλιτέχνης, ξέρεις πολύ περισσότερα για  τέχνη από το άτομο που στέκεται δίπλα σου στο Λούβρο.

 

Οποιοδήποτε έργο του Banksy

Any work by Banksy
Είσαι επαναστάτης και νομίζεις ότι θα αλλάξεις τον κόσμο. Δεν θα το κάνεις, αλλά μπορείς πάντα να μην μετατραπείς σε ένα μαλάκα καπιταλιστή.

 

Edvard Munch – Η κραυγή

Edvard Munch – “The Scream”
Τρέξε. Τώρα.

 

Mark Rothko – Νούμερο 61

Mark Rothko – “Number 61”
Δεν ξέρεις τίποτα από τέχνη, αλλά ένας πίνακας του Rothko σου φαίνεται τέλειος για το γραφείο της εταιρείας σου.

 

Yayoi Kusama’s – Δωμάτια στο Άπειρο

Yayoi Kusama’s Infinity Rooms
Είσαι στην πραγματικότητα ικανοποιημένος με τη ζωή σου και δεν χρειάζεσαι κανένα τεστ για να στο πει και  δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί έκανες κλικ σε αυτό το σύνδεσμο. Ίσως είναι επειδή σκέφτηκες πως τα φώτα και οι καθρέφτες θα μπορούσαν να πουν κάτι περισσότερο για την προσωπικότητά σου, αλλά πραγματικά δεν το κάνουν. Τα πάντα είναι όμορφα και τίποτα δεν πονάει.

 

Leonardo da Vinci – Mona Lisa

Leonardo da Vinci – “Mona Lisa”
Σου αρέσει να διαβάζεις βιβλία, το μαγείρεμα και οι θεωρίες συνωμοσίας. Θα έκανες τα πάντα για ένα καλό μυστήριο εγκλήματος και νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα. Δεν ισχύει και οι φίλοι σου  σε μισούν για αυτό, αλλά αγαπούν τον τρόπο που πιστεύεις όλα όσα ακούς στην τηλεόραση.

 

Georgia O’Keeffe – Ροζ Τουλίπα

Georgia O’Keeffe – “Pink Tulip”
Σου αρέσει να ακούς κλασική μουσική ενώ κάνεις έρωτα με το σύντροφό σου. Σας αρέσει το τσάι και να πηγαίνεις βόλτα το σκύλο σου στο πάρκο και απολαμβάνεις τυχαίες συζητήσεις με ξένους αλλά σε κοινωνικές εκδηλώσεις κάθεσαι μόνος σου.

 

Jackson Pollock – Ρυθμός Φθινοπώρου

Jackson Pollock – “Autumn Rhythm”
Κοιμάσαι καθημερινά στις τέσσερις και ξυπνάς στις οχτώ.Σου αρέσει το χάος και μισείς την ασφάλεια. Έχασες τα γυαλιά σου πριν από 2 χρόνια και προτιμάς να μη βλέπεις καλά από το να πας στο γιατρό. Είσαι παθιασμένος με τη δουλειά σου αλλά όχι τόσο πολύ για τα συναισθηματικά σου δεδομένου ότι είσαι συναισθηματικά ανάπηρος και δεν έχεις χρόνο να επισκεφθείς έναν θεραπευτή.

 

Hieronymus Bosch – Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων

Hieronymus Bosch – “The Garden of Earthly Delights”
Είναι πολύ πιο εύκολο να περιγράψει κανείς πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος παρά εσένα. Είσαι παράξενο ς και φροντίζεις ο κόσμος να το καταλάβει από τα μπλε μαλλιά και το μεγάλο χαμόγελο σου. Σου αρέσει η μελέτη και τα δύο master σου μπορούν να το αποδείξουν. Μην αφήσεις κανέναν να σου πει πως δεν ανήκεις εδώ. Μπορείς να κάνεις τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

 

Jenny Holzer – Προστάτεψέ με από αυτό που θέλω

Jenny Holzer – “Protect Me From What I Want”
Περνάς πάρα πολλές ώρες κάνοντας scrolling στο tumblr. Οι φίλοι σου θα ζήσουν για να πουν την ιστορία ενός γαμάτου ατόμου που ποτέ δεν υπήρξε στα όνειρά τους γι’αυτό σηκω πάνω  και  κάνε το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου.

 

Marcel Duchamp – Κρήνη

Marcel Duchamp – “Fountain”
Στην πραγματικότητα σου αρέσει ο Joseph Beuys, αλλά κανένας από τους φίλους σου δε γνωρίζει ποιος είναι αυτός, έτσι λες πάντα τον Duchamp. Η ζωή είναι πολύ μικρή για παγωμένο καφέ, σχέσεις χωρίς αγάπη και τον Jeff Koons.